Poročni fotograf

“Poročna fotografija za nas pomeni dvojino že pri fotografiranju.”

Poročna fotografija zahteva veliko izkušenj, znanja in prav posebnega občutka za estetiko. Poročni fotograf igra zelo pomembno vlogo v dnevu, ki za marsikateri par pomeni enega izmed najpomembnejših dni v življenju.

S poročno fotografijo se pri Justmarried ukvarjamo že več kot 10 let in izkušnje uspešno prepletamo z edinstvenim slogom posameznih fotografov. Oba fotografa, ki bosta fotografirala vajino poroko, bosta poskrbela, da bodo fotografije nekaj posebnega in da bodo odsevale vaju kot osebi.

Kljub temu, da minute na poročni dan minevajo z veliko hitrostjo, smo vedno pozorni in pripravljeni pritisniti na sprožilec, tako da pomembni trenutki ne bodo zbledeli s spomini. Zaradi mladosti in drugačnega pogleda na poročno fotografijo, parom poleg 'klasičnih' poročnih fotografij vedno omogočimo tudi bolj igrive in iskreno ljubeče fotografije, ki ovekovečijo začetek vajine skupne poti.

Poročna fotografija za nas pomeni dvojino že pri fotografiranju. Ker poroko vedno fotografirata dva fotografa, ničesar ne prepuščamo naključju. Dva fotografa in fotoaparata poskrbita za več zornih kotov, različne perspektive in poglede na dogodek, ter dvakrat večjo predanost. Poročni fotograf mora poskrbeti, da bo poročna fotografija točno takšna, kot sta si jo zamislila med pripravami.Poročni fotograf - pogosta vprašanja

1. Zaseden poročni fotograf - Koliko časa v naprej morava rezervirati termin za fotografiranje porok?

Nekaj mesecev pred začetkom poročne sezone se nam zelo pogosto dogaja, da so datumi in termini, na katere se želite poročiti, že zasedeni. Kakšna škoda. Poročni fotograf si želi, da bi lahko uresničil želje vseh parov, a datumi se vsako leto zelo hitro napolnijo. Zato predlagamo, da stopite v stik z nami takoj, ko se odločita in na upravni enoti potrdita datum poroke.

2. Poročni fotograf in njegova oprema - Kaj se zgodi, če se oprema pokvari ravno med najino poroko?

Poročna fotografija je storitev, pri kateri vedno uporabljamo najsodobnejšo fotografsko opremo in ničesar ne prepuščamo naključju. Na žalost pa ni nobenega zagotovila, da se oprema na poroki ne bi pokvarila. Oba fotografa s seboj vedno prineseva po dva fotoaparata in nadomestne objektive in poskrbiva, da morebitna okvara ne bo pokvarila vajinega posebnega dne. Pravzaprav je sploh ne bosta opazila.

3. Ali poroke ponavadi fotografira en ali dva poročna fotografa?

Vse poroke vedno fotografirava dva fotografa. Prepričani smo, da lahko le tako poskrbimo, da bodo iz dveh različnih zornih kotov ujeti trenutki, ki jih poročni fotograf ne sme zamuditi. Poleg različnih kadrov dva poročna fotografa poskrbita tudi za nekoliko drugačen slog oziroma pogled na poročni dan. Na ta način poskrbimo, da je vsaka poročna zgodba, ki jo pišejo fotografije iz vajine poroke, zaključena celota.

4. Kako bo iz vidika poročnega fotografa potekal poročni dan?

Potek poročnega dne je seveda v največji meri odvisen od vajinih načrtov. Pri Justmarried smo naše storitve razdelili v pakete in na ta način zagotovili, da lahko izbereta tisti paket, ki bo popolnoma ustrezal vajinim poročnim načrtom. Pri celodnevnih porokah, ki jih je med poročno sezono zagotovo največ, se naše delo začne že zelo zgodaj zjutraj. Poskrbeli bomo, da bo eden izmed fotografov v objektiv ujel priprave neveste in drugi priprave ženina. Ne glede na to, kako zgodaj je nevesta naročena pri frizerju ali vizažistu. Včasih se priprave pri ženinu pričnejo veliko kasneje, kot pri nevesti. V tem primeru bosta priprave pri nevesti verjetno fotografirala oba fotografa, eden od njiju pa bo potem ostal z nevesto, drugi pa odšel k ženinu. Naslednji del dneva predstavlja zbiranje gostov in odhod ženina po nevesto, kjer prav tako poskrbimo, da ne zamudimo nobenega pomembnega trenutka. V nekaterih krajih je obvezen del poročnega dne tudi šranga in veseli nas, kadar lahko fotografiramo tudi to slovensko tradicijo. Nadaljevanje dneva je odvisno od vajinih načrtov in načina, na katerega se bosta poročila. Včasih nam čas dopušča, da fotografiranje parov opravimo pred obredi, največkrat pa to storimo, ko sta cerkveni in civilni obred že za nami in se vajini gostje zbirajo v gostišču, kjer bo poročno slavje. Ne skrbita, poročna fotografa bosta z vama tudi zvečer, na poročnem slavju. V poročnem albumu ali v poročni fotoknjigi tako zagotovo ne bodo manjkale fotografije razreza torte in meta poročnega šopka.

5. Slog in poročna fotografija - Bo znal poročni fotograf prisluhniti vajinim željam?

Poročna fotografija je svojevrstna umetnost in vsak poročni fotograf ima svoj slog. Zato predlagamo, da v galeriji pregledata, ali fotografije, ki smo jih že posneli na porokah, ustrezajo tudi vajinemu osebnemu slogu. Vsekakor pa ne pozabita, da bomo prisluhnili vsem vajinim željam. Če ne bosta želela “poziranja”, bomo poskrbeli, da bo poročni fotograf ostal neopažen. Če bi rada vajinim skupnim fotografijam namenila veliko časa in pozornosti, vama bomo pomagali tudi z dodatnimi nasveti. Skupaj bomo poskrbeli, da bo poročna fotografija točno takšna, kot sta si predstavljala.

6. Ali bova dobila vse fotografije, ki so nastale na poroki?

Poročni fotograf na celodnevni poroki naredi tudi več kot 1.500 posnetkov. Lahko sta prepričana, da vse fotografije, ki nastanejo na poroki (ker vsako poroko fotografirava dva, to pomeni tudi več kot 3.000 fotografij), ne uspejo. Nekatere so pretemne, pri nekaterih ženin in nevesta mižita, in podobno. Vse nastale fotografije poročni fotograf zato z veliko mero natančnosti pregleda, uredi in izbere tiste, ki najbolje odsevajo vajin poročni dan. Skupno tako po celodnevni poroki prejmeta od 500 do 700 fotografij.

7. Kako dolgo bo trajalo, preden bova prejela fotografije iz najine poroke?

Oblikovane fotografije in fotoknjigo ali poročni album bosta prejela v treh do štirih tednih po poroki. Zavedamo se, da je to čakanje lahko zelo nadležno, zato se lahko dogovorimo, da vama že nekaj dni po poroki pošljemo nekaj fotografij za pokušino. Tako bosta lažje počakala na končne izdelke. Poročni fotograf mora poleg hitrosti namreč poskrbeti tudi, da bodo izdelki res kakovostni.

Sledite nam na Instagramu

poročna fotografija justmarried grad strmol
poročna fotografija justmarried poročni prstani
poročna fotografija justmarried kempinski
poročna fotografija justmarried instagramjustmarried.si
poročna fotografija justmarried poroka s konji
poročna fotografija justmarried sončni zahod